חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

מגדל חברה לביטוח בע"מ נ' מוסכי שירות חנן ושפיק בע"מ

: | גרסת הדפסה
תא"מ
בית משפט השלום תל אביב - יפו
43491-06-11
17.2.2013
בפני :
נאוה ברוורמן

- נגד -
:
מגדל חברה לביטוח בע"מ
:
מוסכי שירות חנן ושפיק בע"מ
פסק-דין

פסק דין

מונחת בפני תביעה שעניינה בתאונת דרכים.

רקע:

ביום 20.1.2007 ארעה תאונת דרכים בה נפגע רכב התובעת כאשר חנה במוסך הנתבעת נשוא התביעה (להלן: "התאונה").

אין חולק שכאשר נהג רכב התובעת חנה את רכבו במוסך הנתבעת, לפתע פגע בו רכב אשר הוסע על-ידי עובד הנתבעת.

אין חולק כי הנתבעת פיצתה בגין השתתפות עצמית ובגין השתתפות עצמית ירידת ערך.

עתה יש חולק באשר לנזקים הנטענים.

על מנת לסבר את האוזן, רכב התובעת נפגע בתאונה נוספת ביום 26.9.2008 (להלן: "התאונה השנייה"), וחוו"ד דעת השמאי שהוגשה לתיק בית-המשפט הוכנה לאחר קרות התאונה השנייה, ביום 23.10.2009.

זאת ועוד, רכב התובעת נמכר מבלי שתוקן.

העיד בפני עת/1 (להלן: "עת/1") שהינו נהג הרכב המבוטח אצל התובעת (להלן: "רכב התובעת"), שהינו שמאי בעיסוקו.

מטעם הנתבעת לא הובאו עדים, והשמאי שערך את חוות-הדעת לא נתבקש להעיד.

עיקר טענות הצדדים:

לטענת ב"כ התובעת, הנתבעת לא כפרה בחבות ולא בסכומי הנזק, וזאת משום ששילמה את ההשתתפות העצמית כפי שמופיע בדו"ח השמאי.

נהג רכב התובעת החליט שלא לתקן את הרכב, ופעל על-פי מיטב הבנתו המקצועית.

זאת ועוד, שהתרחשה התאונה השנייה, עת/1 הצביע על הנזקים השונים בשני הארועים, הציג את התמונות מהתאונה הראשונה, והופרדו הנזקים.

יתרה מכך, החקירה הנגדית מהווה הרחבת חזית לעניין ירידת הערך, הגם שרכיב זה הינו סכום הנמוך מנזקיו האמיתיים.

לטענת ב"כ הנתבעת, חוו"ד השמאי שהוגשה היא על בסיס "תיקון" ולא על בסיס "מכירה". בפועל הוברר כי עת/1 מכר את רכבו ללא שתיקן את הרכב, אך בחר בדרך של חוו"ד שמאי על בסיס "תיקון".

בנוסף לאמור, אין כל קשר סיבתי בין התאונה נשוא התביעה לבין חוו"ד השמאי שהוגשה לתיק בית-המשפט.

באשר לטענת הרחבת חזית, לשיטתו כתב ההגנה על סעיפיו מתייחס לטענות שהועלו במהלך הדיון.

דיון והכרעה:

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>